Oznaczenie | Nazwa kwalifikacji | Zawód | Arkusze |
T.01 | Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie | Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej | Egzamin zawodowy T.01 |
T.02 | Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń | Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, technik technologii żywności oraz technik przetwórstwa mleczarskiego | Egzamin zawodowy T.02 |
T.03 | Produkcja wyrobów piekarskich | Piekarz oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy T.03 |
T.04 | Produkcja wyrobów cukierniczych | Cukiernik oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy T.04 |
T.05 | Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych | Wędliniarz oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy T.05 |
T.06 | Sporządzanie potraw i napojów | Kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych | Egzamin zawodowy T.06 |
T.07 | Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich | Technik turystyki wiejskiej | Egzamin zawodowy T.07 |
T.08 | Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego | Technik turystyki wiejskiej | Egzamin zawodowy T.08 |
T.09 | Wykonywanie usług kelnerskich | Kelner | Egzamin zawodowy T.09 |
T.10 | Organizacja usług gastronomicznych | Kelner | Egzamin zawodowy T.10 |
T.11 | Planowanie i realizacja usług w recepcji | Technik hotelarstwa | Egzamin zawodowy T.11 |
T.12 | Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie | Technik hotelarstwa | Egzamin zawodowy T.12 |
T.13 | Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych | Technik obsługi turystycznej | Egzamin zawodowy T.13 |
T.14 | Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych | Technik obsługi turystycznej | Egzamin zawodowy T.14 |
T.15 | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | Technik żywienia i usług gastronomicznych | Egzamin zawodowy T.15 |
T.16 | Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych | Technik technologii żywności | Egzamin zawodowy T.16 |
T.17 | Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich | Technik przetwórstwa mleczarskiego | Egzamin zawodowy T.17 |
T.XX | Produkcja i dystrybucja wyrobów spożywczych | Technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności | Egzamin zawodowy T.XX |
T.YY | Badanie jakości i zapewnienie bezpieczeństwa żywności | Technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności | Egzamin zawodowy T.YY |
TG.01 | Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie | Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej | Egzamin zawodowy TG.01 |
TG.02 | Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń | Operator maszyn i urządzeń przemysłu | Egzamin zawodowy TG.02 |
TG.03 | Produkcja wyrobów piekarskich | Piekarz | Egzamin zawodowy TG.03 |
TG.04 | Produkcja wyrobów cukierniczych | Cukiernik oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy TG.04 |
TG.05 | Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych | Wędliniarz | Egzamin zawodowy TG.05 |
TG.07 | Sporządzanie potraw i napojów | Technik żywienia i usług gastronomicznych | Egzamin zawodowy TG.07 |
TG.08 | Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego | Technik turystyki wiejskiej | Egzamin zawodowy TG.08 |
TG.09 | Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego | Technik obsługi turystycznej | Egzamin zawodowy TG.09 |
TG.10 | Wykonywanie usług kelnerskich | Kelner | Egzamin zawodowy TG.10 |
TG.11 | Organizacja usług gastronomicznych | Kelner | Egzamin zawodowy TG.11 |
TG.12 | Planowanie i realizacja usług w recepcji | Technik hotelarstwa | Egzamin zawodowy TG.12 |
TG.13 | Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie | Technik hotelarstwa | Egzamin zawodowy TG.13 |
TG.14 | Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych | Technik obsługi turystycznej | Egzamin zawodowy TG.14 |
TG.15 | Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych | Technik obsługi turystycznej | Egzamin zawodowy TG.15 |
TG.16 | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | Technik żywienia i usług gastronomicznych | Egzamin zawodowy TG.16 |
TG.17 | Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych | Technik technologii żywności | Egzamin zawodowy TG.17 |
TG.18 | Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich | Technik przetwórstwa mleczarskiego | Egzamin zawodowy TG.18 |
TG.XX | Produkcja i dystrybucja wyrobów spożywczych | Kontroler jakości produktów spożywczych | Egzamin zawodowy TG.XX |
HGT.01 | Wykonywanie usług kelnerskich | Kelner oraz technik usług kelnerskich | Egzamin zawodowy HGT.01 |
HGT.02 | Przygotowanie i wydawanie dań | Kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych | Egzamin zawodowy HGT.02 |
HGT.03 | Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie | Pracownik obsługi hotelowej oraz technik hotelarstwa | Egzamin zawodowy HGT.03 |
HGT.04 | Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne | Pracownik pomocniczy gastronomii | Egzamin zawodowy HGT.04 |
HGT.05 | Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie | Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej | Egzamin zawodowy HGT.05 |
HGT.06 | Realizacja usług w recepcji | Technik hotelarstwa | Egzamin zawodowy HGT.06 |
HGT.07 | Przygotowanie imprez i usług turystycznych | Technik organizacji turystyki | Egzamin zawodowy HGT.07 |
HGT.08 | Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych | Technik organizacji turystyki | Egzamin zawodowy HGT.08 |
HGT.09 | Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich | Technik turystyki na obszarach wiejskich | Egzamin zawodowy HGT.09 |
HGT.10 | Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego | Technik turystyki na obszarach wiejskich | Egzamin zawodowy HGT.10 |
HGT.11 | Organizacja usług gastronomicznych | Technik usług kelnerskich | Egzamin zawodowy HGT.11 |
HGT.12 | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | Technik żywienia i usług gastronomicznych | Egzamin zawodowy HGT.12 |
SPC.01 | Produkcja wyrobów cukierniczych | Cukiernik oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy SPC.01 |
SPC.02 | Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń | Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, technik przetwórstwa mleczarskiego oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy SPC.02 |
SPC.03 | Produkcja wyrobów piekarskich | Piekarz oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy SPC.03 |
SPC.04 | Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych | Przetwórca mięsa oraz technik technologii żywności | Egzamin zawodowy SPC.04 |
SPC.06 | Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich | Technik przetwórstwa mleczarskiego | Egzamin zawodowy SPC.06 |
SPC.07 | Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych | Technik technologii żywności | Egzamin zawodowy SPC.07 |
SPC.XX | Produkcja i dystrybucja wyrobów spożywczych | | Egzamin zawodowy SPC.XX |
dziękuję bardzo
Czy są arkusze do egzaminu A 23 i A 19
Pewnie, że są, tylko że w zakładce z klasyfikacjami administracyjnymi, a nie turystyczno-gastronomicznymi 😉
https://arkusze.pl/egzamin-zawodowy-kwalifikacja-a-19/
https://arkusze.pl/egzamin-zawodowy-kwalifikacja-a-23/
Kiedy będzie klucz odpowiedzi, do poprawkowego egzaminu czerwiec 2020, T 14 ?
Nie umiem jeszcze określić daty, ale na pewno musi najpierw zakończyć się cała sesja egzaminacyjna dla egzaminów zawodowych bym mógł cokolwiek dodawać 🙂
Nie mogę wejść w T. 15 dlaczego?
Klikamy w czerwony przycisk z nazwą kwalifikacji 😉
Jak wejść w kwalifikacje t15
Klikamy w czerwony przycisk przy T.15 😉
https://arkusze.pl/egzamin-zawodowy-kwalifikacja-t-15/
Czy arkusz HGT03 będzie opublikowany?
Arkusz pisemny jest na komputerach, a praktyczny został niestety utajniony, więc nie mam jak dodać tego egzaminu 🙁 Problem dotyczy większości egzaminów trzyliterowych i niestety nie jest to ode mnie zależne. Taka dziwna polityka CKE…